Για δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και πέντε περιπτώσεις εκβιάσεων κατηγορούνται τα μέλη δύο συμμοριών Αφγανών, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαρτίου, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, συνελήφθησαν συνολικά 9 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται ακόμα 10 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συμμορίες δρούσαν με σκοπό την επικράτησή τους στο κέντρο της Αθήνας, με την εκβίαση καταστηματαρχών, από τους οποίους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όσον αφορά στις δύο ανθρωποκτονίες, σημειώνεται ότι τα θύματα ήταν Αφγανοί, ενώ διαπράχθηκαν στις 14 Ιουνίου 2018, στην πλατεία Βικτωρίας και στις 26 Φεβρουαρίου 2022, στην Κυψέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Πηγή: sofokleousin.gr