«Ο τομέας της κυκλικής οικονομίας αποτελεί σημαντική επιλογή της συνολικής επιχειρηματικής στρατηγικής του ομίλου Motor Oil, που επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα αυτό με νέες επενδύσεις, συνεργασίες και εξαγορές».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι ο όμιλος προχώρησε σε εξαγορά του 100% της Thalis E.S., «ενός από τους δυναμικότερους εκπροσώπους στην Ελλάδα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η διαχείριση απορριμμάτων κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των δυναμικά αναπτυσσόμενων δράσεων του ομίλου Motor Oil καθώς, όπως αναφέρεται, «υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της ανακύκλωσης λιπαντικών και διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων».

Η Thalis, υπενθυμίζεται ότι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων βιώσιμων λύσεων στην διαχείριση στέρεων υλικών και αποβλήτων, επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων, στην εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και χρήση ΑΠΕ στις υποδομές.

Τέλος σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, ο όμιλος Motor Oil επενδύει συνεχώς σε νέες μορφές ενέργειας που θα εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο αύριο και επεκτείνεται η δραστηριοποίηση και η πρωτοπορία της στην κυκλική οικονομία, μέσω της επαναχρησιμοποίησης, ανάκτησης, της αποκατάστασης και αξιοποίησης πόρων και παραγωγής φιλικότερων μορφών ενέργειας για το περιβάλλον».

Πηγή: sofokleousin.gr