Κοιτάζοντας κανείς την πραγματικότητα ρεαλιστικά, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί πως στην Ελλάδα του σήμερα, είναι πολύ δύσκολο για την πλειονότητα των πολιτών να προγραμματίσουν μία αγορά κατοικίας, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντέξουν την εκταμίευση ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού ή να προϋπολογίσουν μια παχυλή μηνιαία δόση για την απόκτηση της δικής τους κατοικίας. 

Όμως αν έχεις καταφέρει να το πετύχεις δεν είναι αφελές να εναποθέτεις όλες σου τις θυσίες και τον κόπο σου στην τύχη; Αποτελεί σχήμα οξύμωρο η αγορά κατοικίας και η απουσία ασφάλισης. 

Εξετάζοντας τα αίτια του χαμηλού ποσοστού των ασφαλισμένων κατοικιών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πίστη, εύλογα διερωτάται κανείς ποια είναι η λογική πίσω από αυτό το γεγονός. 

Μιλώντας με ιδιοκτήτες κατοικιών κυρίως αλλά και ενοικιαστές, αμέσως καταλαβαίνεις πως οι κύριοι παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά στους ανθρώπους σχετικά με την εξασφάλιση της περιουσίας τους είναι δύο. Η αδιαφορία και η έλλειψη γνώσης. 

Η αδιαφορία μεταφράζεται σε ρητορικές όπως: Σε εμένα θα συμβεί; 

Η αληθινή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μάλλον όχι. Αλλά υπάρχουν πιθανότητες στατιστικά σημαντικές να συμβεί. Γιατί λοιπόν να ρισκάρεις να αντιμετωπίσεις πολύ δυσάρεστες συνέπειες, την ώρα που μπορείς με εξαιρετικά χαμηλό κόστος να έχεις την ηρεμία σου και η περιουσία σου να είναι προστατευμένη από κάθε κίνδυνο.

Και εδώ εμφανίζεται ο δεύτερος παράγοντας που αναφέραμε παραπάνω. Η έλλειψη γνώσης. Αρκετός κόσμος έχει την πεποίθηση πως η ασφάλιση κατοικίας είναι ακριβή. Αυτό δεν ισχύει και αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως ασφαλίζεις το σπίτι σου με πολύ λιγότερα από όσα ξοδεύεις την ημέρα για να αγοράσεις τον καφέ σου. 

Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχοντας αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της ανάγκης των ανθρώπων για την προστασία της περιουσίας τους, παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, προφυλάσσοντας την κατοικία από κάθε πιθανό κίνδυνο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: sofokleousin.gr