Τη δυνατότητα να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και των εφοριών, στο πλαίσιο της προστασίας για τη μη διάδοση της COVID-19, ζητά το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Το αίτημά του κατέθεσε το επιμελητήριο με σχετικές επιστολές που απέστειλε σήμερα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση και στον διοικητή τη Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή.

«Θεωρούμε απαραίτητο να διευκολύνετε την επιχειρηματική δραστηριότητα, που η άσκησή της έχει καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής υπό τις παρούσες συνθήκες, προχωρώντας στην έκδοση των αναγκαίων αποφάσεων για την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης του αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, με την ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικής χορήγησής του», επισημαίνει στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.

Για την έκδοση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας, το ΕΒΕΘ προτείνει στον διοικητή της ΑΑΔΕ να ληφθεί μέριμνα ώστε αυτή να δίνεται ηλεκτρονικά, εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει ρυθμίσει τις φορολογικές οφειλές του και τηρεί τη ρύθμιση, ή/και, όταν σε εφαρμογή των ειδικών διατάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, έχει αναστείλει την καταβολή των υποχρεώσεών του. Παράλληλα, το ΕΒΕΘ ζητά να μπορεί να παραλαμβάνεται ηλεκτρονικά και η φορολογική ενημερότητα αυτών που δεν έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε έτη επαγγελματικής δραστηριότητας.

Πηγή: sofokleousin.gr