Για 4-5 επιζώντες από το πλοίο που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας κάνουν λόγο πληροφορίες.

Στελέχη του λιμενικού και της ΕΜΑΚ μίλησαν στον ΣΚΑΪ και έδωσαν τη συγκεκριμένη πληροφορία, ενώ έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μετά τη δάσωση του 21χρονου Λευκορώσου, 53 ώρες αφ’ ότου εκδηλώθηκε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia.

Υπενθυμίζεται πως ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών, όχι όμως τις τελευταίες ώρες.

Ο 21χρονος είναι πολύ καλά στην υγεία του, κάτι που φαίνεται και από το ότι κατέβηκε από το σκάφος του λιμενικού και μπήκε σε ασθενοφόρο μόνος του, χωρίς βοήθεια. Θα κάνει προληπτικά όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται.

Στο μεταξύ, το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Πηγή: sofokleousin.gr