Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι 12 άνθρωπου που αγνοούνται από το πλοίο που πήρε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, κοντά στην Ερείκουσα.

Σύμφωναμε τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ακόμα στο Euroferry Olympia καίνε εστίες φωτιάς, και η κατάσβεση συνεχίζεται.

Όταν αυτή ολοκληρωθεί το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα ξεκινήσει η αντιρύπανση στο σημείο. Όπως είπε, κοντά στις οικογένειες των 3 Ελλήνων που είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται ακόμα και ειδικός ψυχολόγος.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους».

Επίσης ανέφερε πως από τους Έλληνες αγνοούμενους, ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα. Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Καίγεται ακόμα το πλοίο

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από το πλοίο σήμερα το πρωί, η φωτιά συνεχίζει και τώρα καίει το εσωτερικό του.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι αδιάκοπες.

Πηγή: sofokleousin.gr