Για επερχόμενη ύφεση προειδοποιεί ο Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτης της Amazon, συνιστώντας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να περιορίσουν όσο είναι δυνατό τα έξοδα και να κρατήσουν μετρητά στην άκρη.

 «Μην αγοράζετε τίποτα», είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. «Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει για ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε», είπε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στο CNN, συνιστώντας στους Αμερικανούς να μη τρέξουν για ψώνια την Black Friday.

Σε ανάρτηση του  στο Twitter, ο ιδρυτής της Amazon προειδοποιεί για την κατάσταση της οικονομίας, εκτιμώντας ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες στιγμές. «Δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι όμως πολύ πιθανό να βρεθούμε πολύ σύντομα» προειδοποίησε. «Οι πιθανότητες στην οικονομία λένε να είστε εγκρατείς. Πρέπει ναπροετοιμαστείτε για τα δύσκολα».

Τη μεγάλη πιθανότητα να περιέλθει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση επισήμανε και ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σάλομον. «Πρέπει να αναμένουμε μεγαλύτερη αστάθεια στον ορίζοντα», είπε. «Αυτό δεν σημαίνει  ότι έχουμε μπροστά μας ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό σενάριο. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή: sofokleousin.gr