Στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπέμπεται, με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, επιχείρηση για αποδιδόμενες σε αυτή παραβάσεις των διατάξεων για την «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ οι παρατυπίες αφορούν τη «μη τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη έως την τυροκόμηση και πώληση ανώριμου προϊόντος», προσθέτοντας ότι «ανάλογοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός αναφερόμενος στην υπόθεση υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο». Παράλληλα ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «αν εμείς οι ίδιοι δεν προφυλάξουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, δεν θα το κάνει κανείς» και σημείωσε πως «γι’ αυτό και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και πολύ αυστηροί, αλλά δίκαιοι».

Τέλος, εξέφρασε την αποφασιστικότητα να «κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας, τη μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών που είναι άψογοι και φυσικά το κοινό στο οποίο καταλήγουν τα προϊόντα, δηλαδή όλους εμάς».

Πηγή: sofokleousin.gr