«Το ζήτημα της αστυνομικής βίας και ειδικότερα όταν αυτή έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά με θύματα μετανάστες», φέρνουν ενώπιον της ηγεσίας της ΕΕ οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς/The Left Κώστας Αρβανίτης και Κορνήλια Ερνστ, με αφορμή τον θάνατο μέσα σε αστυνομικό τμήμα 24χρονου Έλληνα μετανάστη στο Βούπερταλ της Γερμανίας.

Όπως σημειώνουν στην ερώτηση οι δύο ευρωβουλευτές, «Είχε μόλις προηγηθεί η σύλληψή του, υπό συνθήκες ακραίας, αδικαιολόγητης βίας, και ενώ η αδελφή του εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς, λέγοντας ότι το θύμα είχε πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρή ιατρική επέμβαση». «Στόχος της ερώτησης», σημειώνει ο Κώστας Αρβανίτης, είναι «αφενός να αποκρουστεί κάθε πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης, και αφετέρου να στιγματιστεί και αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το κύμα ρατσιστικής βίας με δράστες όργανα του Νόμου και της Τάξης».

«Χρειαζόμαστε Αλήθεια, Δικαιοσύνη και απόλυτη Διαφάνεια» αναφέρει η Κορνήλια Ερνστ. «Αυτή η πρακτική της Αστυνομίας αλλά και των δικαστικών αρχών που βλέπουμε εδώ είναι απαράδεκτη, κάθε θάνατος κρατούμενου ή φυλακισμένου πρέπει να δημοσιοποιείται αμέσως, και όχι ως αποτέλεσμα δημόσιας πίεσης. Η ΕΕ πρέπει να δράσει ενιαία για να καταπολεμήσει το θεσμικό ρατσισμό στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την επιβολή του νόμου».

Πηγή: sofokleousin.gr