Κατηγορίες εναντίον της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως έχει κάνει σφαγές και γενοκτονίες στη Ρουάντα και την Αλγερία. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, όντας στην Ανγκόλα, τόνισε: «Εμείς αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους της Αφρικής χωρίς διαχωρισμούς. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της κοινής μας ιστορίας με την Αφρική, είναι πως βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, ειλικρίνεια και συνεργασία» και πρόσθεσε πως «είμαστε ένα έθνος που δεν έχει τη στάμπα του αποικιοκράτη και τη ντροπή της αποικιοκρατίας στην ιστορία της. Αντίθετα, είμαστε ένα έθνος το οποίο πραγματοποίησε έναν Πόλεμο Ανεξαρτησίας πριν από έναν αιώνα και τον κέρδισε, απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εποχής».

«Υπάρχουν αδικίες σε παγκόσμια κλίμακα, ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους πέντε μεγάλους. Η μοίρα της ανθρωπότητας δεν πρέπει να αφήνεται στη μοίρα μιας χούφτας χωρών οι οποίες κέρδισαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», επεσήμανε και συμπλήρωσε  πως «υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν μπορούν να δεχτούν τα επιτεύγματα των Αφρικανών ως προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, με συνέπεια να θυσιάζουν εκατομμύρια παιδιά», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή: sofokleousin.gr