Νέες προκλητικές δηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αποκάλυψε τι ειπώθηκε στη συνομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα ανέφερε: «Ελπίζω ότι η Μέρκελ είχε επικοινωνία με τον Μητσοτάκη μετά από εμένα. Ελπίζω να έφερε τον Μητσοτάκη στη γραμμή που μας είπε. Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου. Τα είπα όλα αυτά στην κ. Μέρκελ. Μας ζήτησε μετά τις 23 Αυγούστου και ως τις 28, και μετά από συμβουλές των συμβούλων, να “μαλακώσουμε” την κατάσταση. Η Μέρκελ είπε να αναπτύξουμε μια διαδικασία και εμείς συμφωνήσαμε. Το ίδιο συζητήσαμε με τον Σαρλ Μισέλ».

Αναφερόμενος στα γεγονότα στο Αιγαίο είπε: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητικές. Το Οruc Reis είναι από τα σημαντικά σκάφη που κάνουν σεισμολογικές έρευνες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη έστω και την παραμικρή επίθεση ακόμη και στα μη πολεμικά σκάφη μας. Χθες συνέβη μια τέτοια κατάσταση και το Κεμάλ Ρέις τους έδωσε την πρέπουσα απάντηση και αργότερα υποχώρησαν στο λιμάνι τους. Αν αυτό συνεχιστεί θα λάβουν την απάντηση και με το παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε κάτι τέτοιο αναπάντητο. Στη Μεσόγειο από την άποψη της απόστασης, η χώρα που έχει την μεγαλύτερη απόσταση είμαστε εμείς. Οι άλλοι δεν έχουν απόσταση εδώ».

Και συνέχισε: «Στη Δυτική Θράκη χρησιμοποιούν όπλα σπέρνουν σφαίρες στους τάφων των ομογενών μας. Πυροβόλησαν στα νεκροταφεία. Αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα καθόλου. Εσπειραν με σφαίρες τους τάφους των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη. Δεν εγκαταλείπουμε τους ομογενείς μας νεκρούς ή ζωντανούς μόνους τους. Όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο».

Πηγή: sofokleousin.gr