Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία μέσω του ανοίγματος των συνόρων, ενώ κατηγόρησε την ίδια στιγμή την ελληνική κυβέρνηση πως «καταδικάζει πρόσφυγες σε θάνατο στη θάλασσα, τρυπώντας τα φουσκωτά σκάφη τους. Αν εμείς ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω«, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Απαντώντας στις επικρίσεις της Αθήνας ότι η Τουρκία δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Το να κατηγορείς την Τουρκία για την προσφυγική κρίση είναι πραγματική αχαριστία”, επαναλαμβάνοντας πως στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 5 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή την έναρξη των εργασιών υποστήριξης και εγκατάστασης μιας δύναμης περίπου 400 ανδρών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Ελλάδα «έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση», φανερά ενοχλημένος.

«Η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή σε όλη αυτή την εικόνα. Όλα αυτά γιατί γίνονται, για ποιο λόγο συμβαίνουν; Εγώ αυτά τα είπα στον Μπάιντεν, όπως και οι αρμόδιοι οι υπoυργοί άμυνας και Εξωτερικών δίνουν απαντήσεις με υπεκφυγές. Δεν είναι έντιμοι. Οι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση του να έχουν επιλέξει στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Πηγή: sofokleousin.gr