Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις για την εκρηκτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σήμερα  σε περιφερειακή εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος AKP, είπε ότι μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά η Ελλάδα «δεν ανταποκρίνεται στη δική μας προσέγγιση» επίλυσης της κρίσης μέσω του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου.

Πρόσθεσε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει έως τις 23 Αυγούστου τις έρευνες και δήλωσε ότι «δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση». «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην καταλήστευση της υφαλοκρηπίδας μας και δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε κυρώσεις και απειλές», είπε ο Ερντογάν, δήλωση που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ απευθύνεται στη Γαλλία, η οποία έχει τηρήσει σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε την “μπλε πατρίδα”, με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως κάναμε με τη Συνθήκη των Σεβρών, που στόχο είχε να τεμαχίσει την πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εκδώσει και νέες NAVTEX ενώ θα συνεχίσει τις διπλωματικές κινήσεις.

Πηγή: sofokleousin.gr