Μειοδότης σε διαγωνισμό για την κατασκευή έργων 164 εκατ. ευρώ αναδείχτηκε η ΤΕΡΝΑ, εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο μήνα και τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός 8μήνου.

Πρόκειται για πακέτο εργων που περιλαμβάνει  την κατασκευή κτιρίων περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων για πρόσφυγες στη Λέσβο και στη Χίο, καθώς και την αναβάθμιση της υφιστάμενης δομής στο Φυλάκιο Έβρου”.

Οι εργασίες αναβάθμισης στο Φυλάκιο χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφαλείας. Τα έργα σε Λέσβο και Χίο χρηματοδοτούνται κατά 100% απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Στήριξης.

Η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) Λέσβου θα κατασκευαστεί στη θέση Πλάτη (Βάστρια) του Δήμου Μυτιλήνης, σε έκταση 240 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 76 εκ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Η νέα ΚΕΔ Χίου θα κατασκευαστεί στη θέση Άκρα Παχύ (Θόλος) του Δήμου Χίου, σε έκταση 141 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ.

Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του  Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου θα υλοποιηθεί σε έκταση 33 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 18 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε προσφέροντας έκπτωση 7,1% επί του συνολικού προϋπολογισμού των έργων

Πηγή: sofokleousin.gr