«Να ανακληθούν άμεσα οι άδικες, αναιτιολόγητες και επιθετικές συνολικά προς τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ απολύσεις (αναστολές συμβάσεων εργασίας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας)» και «να χυθεί άπλετο φως για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς μισόλογα», ζητεί μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου αναφέρεται στην αναστολή των συμβάσεων δυο εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας έως τις 20/12/2020, μια «απόφαση άδικη, αναιτιολόγητη, και καταφανώς επιθετική απέναντι σε εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ, η οποία προοιωνίζει μια σειρά από δυσμενείς εξελίξεις».

Επίσης, πληροφορεί ότι «κατέθεσε την Πέμπτη 18 Ιουνίου αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της κοινής Απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού και του Υπουργού Οικονομικών για τη διαδικασία της εκκαθάρισης και τις αρμοδιότητες του εκκαθαριστή στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ).

Με την αίτησή μας αναδεικνύεται πλήθος παραβάσεων και υπερβάσεων του νόμου και θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη δημόσια διοίκηση».

Πηγή: sofokleousin.gr