Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στο νομοσχέδιο περιορισμού διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων. 

Μετά από σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων-μελών του ΕΚΑ αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου να γίνει άγνωστη προς το παρόν ακτιβιστική ενέργεια, ενώ την Πέμπτη 9 Ιουλίου (7 το βράδυ) θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 
Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αναφέρονται τα εξής:

«Είναι ανάγκη να βρεθούμε όλοι οι εργαζόμενοι εκεί, ενωμένοι, ενάντια στο αντιδραστικό και «σκοτεινών εποχών» έμπνευσης νομοσχέδιο, που επιδιώκει να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, περιορίζοντας το δικαίωμα της διαδήλωσης για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενό του αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να «εκτιμάει» με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις – λάστιχο το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς και τα κοινωνικά κινήματα, το δικαίωμα να διαδηλώνουν.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες πως οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά».
 

Πηγή: sofokleousin.gr