Σε 510 εκατ. ευρώ ανέρχεται η δημόσια δαπάνη των υποέργων της Δράσης Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τις τροποποιητικές αποφάσεις υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, και έχουν ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια καθώς και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, για το υπομέτρο «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί από τις 15 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, και έχει προϋπολογισμό 181.521.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το υπομέτρο «Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα» οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μεταξύ 18 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 98.111.000 ευρώ.

Για τον «Πράσινο αγρο-τουρισμό» οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση, θα μπορούν να καταθέσουν τους φακέλους από τις 5 Ιουλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου. Η δημόσια δαπάνη για το υπομέτρο ανέρχεται σε 49.006.000 ευρώ.

Για το μέτρο «Αναδιάρθρωση των καλλιεργειών» η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί από τις 31 Αυγούστου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, έχοντας προϋπολογισμό 166.720.000 ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Γεωργαντάς, για «Γενετική βελτίωση ζώων» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 27 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η δημόσια δαπάνη για το υπομέτρο ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr