Μία ακόμη “θύελλα” θα έχουν να αντιμετωπίσουν η ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση, γύρω από το θέμα της Greek Μafia: Η εφημερίδα Documento προαναγγέλλει ότι θα φέρει στο φως της δημοσιότητας νέα αποκαλυπτικά στοιχεία και διαλόγους που αποδεικνύουν τη σχέση υψηλόβαθμων αστυνομικών με τη μαφία, η  οποία μάλιστα έχει τη δυνατότητα να προωθεί αξιωματικούς σε θέσεις-κλειδιά, για να έχει διαρκή ενημέρωση και να εξασφαλίζει συγκάλυψη ενεργειών της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική προαναγγελία, το Documento της Κυριακής θα δημοσιεύσει στοιχεία που έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο δολοφονημένου επιχειρηματία που σχετιζόταν με τη Greek Mafia. Στα μηνύματα φαίνεται ότι οι μαφιόζοι τοποθετούσαν αστυνομικούς σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως τα τμήματα ανθρωποκτονιών, εκβιαστών και τμήμα οικονομικού εγκλήματος, αλλά και στην ΕΥΠ. Στις συνομιλίες γίνονται αναφορές και σε πρόσωπα που υπηρετούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με το Documento, το κύκλωμα φαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα και τις προσβάσεις να παίρνει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας και για το ποια πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από τους κοριούς της ΕΥΠ. Ένας γνωστός μάλιστα δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού εμφανίζεται ως ενδιάμεσος να λαμβάνει πληροφορίες από πρόσωπο στην ΕΥΠ και στη συνέχεια να τις μεταφέρει σε λαθρέμπορο καυσίμων.

 Οι προσβάσεις της Greek Mafia μέσω των αστυνομικών επεκτείνονται μέχρι τα αρχεία αναζήτησης της Interpol και της Europol, από τα οποία αντλούν πληροφορίες για λαθρέμπορους καυσίμων από την Κύπρο και στη συνέχεια να τους πληροφορούν για την ασφαλή τους μετακίνηση.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν στα πόστα τους ακυρώνοντας τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους.

Πηγή: sofokleousin.gr