Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος που σημειώθηκε στις ΗΠΑ μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών, βοήθησε τις αμερικανικές να αποφύγουν ένα νέο κύμα κόκκινων δανείων και να ενισχύσουν περαιτέρω την κερδοφορία τους.

 Εντυπωσιακές επιδόσεις επέτυχε κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο η Wells Fargo, η τέταρτη σε μέγεθος αμερικανική τράπεζα, η οποία δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά, κατέχοντας την πρώτη θέση στα ενυπόθηκα δάνεια, στην καταναλωτική πίστη και στις χορηγήσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα, τα καθαρά κέρδη τριμήνου επταπλασιάστηκαν(!) σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά και ανήλθαν  σε 4,74 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας κατά 50% τις προβλέψεις αναλυτών, που τοποθετούσαν τον πήχυ στα 3,18 δισ.

Πέραν της αύξησης των εσόδων από τόκους, η εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στο γεγονός ότι η τράπεζα δεν υποχρεώθηκε φέτος να διενεργήσει μεγάλες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Ομως, παρά τις υψηλές επιδόσεις της, η αποτίμηση της Wells Fargo παραμένει χαμηλή στη Wall Street. Η μετοχή της έκλεισε χθες στα 39,79 δολάρια, τιμή που αντιστοιχεί σε Ρ/Ε μόλις 6,5 με βάση την ετήσια κερδοφορία.

Πηγή: sofokleousin.gr