Επτά άτομα συνελήφθησαν, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην έκρηξη, που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων από την Διεύθυνση Εγκληματoλογικών Ερευνών, δύο από τους συλληφθέντες αφού προμηθεύτηκαν εκρηκτική ύλη, κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησαν και πυροδότησαν, μεταμεσονύχτιες ώρες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στο πρατήριο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και οι ρόλοι των υπολοίπων πέντε συλληφθέντων, οι οποίοι συνέδραμαν περιφερειακά τους φυσικούς αυτουργούς. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 830 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.195 γραμμάρια κάνναβης, 50 τσιγάρα με 55 γραμμάρια κάνναβης, 2 πιστόλια με 100 φυσίγγια, γεμιστήρας και σιγαστήρας, περίστροφο, πυροδοτούμενος κάλυκας και βλήμα πυροβόλου όπλου, 3 μεταλλικές σιδερογροθιές και σουγιάς, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητός ασύρματος και συσκευή GPS, καθώς και 35.390 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεων των νομοθεσιών για όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες. Σημειώνεται, τέλος, ότι τρεις από τους κατηγορουμένους έχουν συλληφθεί πάλι για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: sofokleousin.gr