Αεροσκάφη χτύπησαν την αεροπορική βάση Al-Watiya, την οποία ανέκτησε πρόσφατα η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με τη βοήθεια της Τουρκίας, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται στρατιωτική πηγή και μαρτυρία κατοίκου.

Η επίθεση έγινε από «άγνωστα αεροσκάφη», δήλωσε η πηγή, ενώ ο κάτοικος της κοντινής πόλης Ζιντάν είπε ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την περιοχή της βάσης. Η ανάκτηση της βάσης, της πιο σημαντικής στα δυτικά της αφρικανικής χώρας, έγινε από την GNA του Φαγέζ αλ Σαράτζ τον Μάιο, όταν ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) άρχισε να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα χάνοντας σημαντικά εδάφη.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης της Λιβύης ανέφεραν ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ κατέστρεψε τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που «εγκατέστησε η Τουρκία στην αεροπορική βάση Al-Watiyah» στη δυτική Λιβύη.

Η λιβυκή εφημερίδα «Al-Mursad», επικαλούμενη μια επίσημη πηγή στην αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA, ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο το ραντάρ Hawk, συστήματα αεροπορικής άμυνας και το σύστημα Coral που χρησιμοποιείται για να «μπλοκάρει» τη βάση.

Πηγή: sofokleousin.gr