Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, καθώς και με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Τζαμί Αλ-Ακσά και το Παλαιστινιακό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ ως «τρομοκρατία» και καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο αυτές τις άθλιες επιθέσεις και τις διώξεις κατά των Παλαιστινίων, οι οποίες – όπως είπε – έπληξαν όχι μόνο τη συνείδηση των Μουσουλμάνων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Τονίζοντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινητοποιήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, ιδίως τον ισλαμικό κόσμο, για να σταματήσει η τρομοκρατία και η κατοχή του Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει πάντα την παλαιστινιακή υπόθεση, να υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους αδελφούς της και να προστατεύει την τιμή της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: sofokleousin.gr