Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει στο App Store της Apple τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αναρτήσεις στελέχους σε δοκιμαστική έκδοση που είδε το Reuters, σηματοδοτώντας ενδεχομένως την επιστροφή του πρώην προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την αργία της Ημέρας των Προέδρων των ΗΠΑ.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις αργά την Παρασκευή, ένας επαληθευμένος λογαριασμός του επικεφαλής προϊόντος με την επωνυμία Billy B., απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή από άτομα που κλήθηκαν να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής της φάσης.

Ένας χρήστης τον ρώτησε πότε θα κυκλοφορήσει για το κοινό η εφαρμογή, σύμφωνα με τα στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Reuters. “Προς το παρόν έχουμε προγραμματίσει την κυκλοφορία στο App Store της Apple για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου”, απάντησε το στέλεχος.

Η κυκλοφορία της εφαρμογής θα αποκαθιστούσε την παρουσία του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα χρόνο αφότου του απαγορεύτηκε η παρουσία του στο Twitter, το Facebook και το YouTube μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του, καθώς κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε μηνύματα που υποκινούσαν σε βία.

Στις 15 Φεβρουαρίου ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, δημοσίευσε στο Twitter ένα στιγμιότυπο οθόνης του επαληθευμένου λογαριασμού Truth Social του πατέρα του με ένα μήνυμα που ανέβασε στις 14 Φεβρουαρίου: “Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας πρόεδρος θα σας δει σύντομα!”

Με επικεφαλής τον πρώην Ρεπουμπλικανό βουλευτή των ΗΠΑ Devin Nunes, η Trump Media & Technology Group (TMTG), η εταιρεία πίσω από το Truth Social, θα ενταχθεί σε ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο τεχνολογικών εταιρειών που αυτοτοποθετούνται ως υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου και ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που αισθάνονται ότι οι απόψεις τους καταπιέζονται σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube.

Μέχρι στιγμής καμία από τις εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ανταγωνιστές του Twitter, Gettr και Parler και ο ιστότοπος βίντεο Rumble, δεν έχει πλησιάσει τη δημοτικότητα των αντίστοιχων mainstream εταιρειών.

Εκτός από την ανάρτηση που αποκαλύπτει την ημερομηνία κυκλοφορίας της Δευτέρας, τα στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Reuters δείχνουν ότι η εφαρμογή βρίσκεται πλέον στην έκδοση 1.0, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει φτάσει σε ένα επίπεδο έτοιμο για δημόσια κυκλοφορία. Μέχρι και την Τετάρτη, ήταν στην έκδοση 0.9, σύμφωνα με δύο άτομα με πρόσβαση σε αυτή την έκδοση. Εκπρόσωπος της TMTG δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η καταχώριση στο App Store της Apple αναφέρει ότι το Truth Social αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο πηγή που γνωρίζει το εγχείρημα. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες ο Nunes είχε δηλώσει δημοσίως ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορούσε μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πηγή: sofokleousin.gr