Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ανοίξει πλατφόρμα για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και στο ίδιο διάστημα θα αρχίσουν οι πρώτες καταβολές, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (10/10) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ΑΑΔΕ χρειάζεται να πάρει από την Εργάνη στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδος να είμαστε έτοιμοι και μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις για να γίνουν και αρκετές πληρωμές», ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας στο OPEN TV. 

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

O υπουργός Οικονομικών στην ίδια συνέντευξη έκανε γνωστό ότι εντός του Νοεμβρίου θα ανοίξει ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, επισημαίνοντας ότι για ιδιαιτέρως πληγείσες επιχειρήσεις ένα μέρος των ποσών αυτής της φάσης δεν θα επιστραφεί, άρα θα χαριστεί. 

Άλλα σημεία της συνέντευξης:

  • Για το επίδομα θέρμανσης είπε πως “υπάρχουν σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση” της διεύρυνσης του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης. “Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και θα δοθεί όπως και πέρυσι με τη μορφή της προκαταβολής”, ανέφερε. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παράταση που υπήρξε την προηγούμενη άνοιξη στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης που είχε ως συνέπεια πολλοί να έχουν αρκετές προμήθειες πετρελαίου.
  • “Με τα σημερινά δεδομένα, που είναι το προσχέδιο προϋπολογισμού, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο” με τη 13η σύνταξη μέσα στον προϋπολογισμό, επισήμανε ο υπουργός.
  • Εξήγησε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση για το πρόγραμμα “Γέφυρα”.
  • Για τις νέες αντικειμενικές αξίες είπε ότι η άσκηση ξεκινάει και πάλι αλλά η ολοκλήρωσή της εντός του 2021 συνδέεται με την πορεία των υγειονομικών συνθηκών.

Πηγή: sofokleousin.gr