Επεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας, που ακολουθούν το ερευνητικό σκάφος Orus Reis, προβάλουν στα σημερινά (14/8) φύλλα τους οι εφημερίδες «Καθημερινή» και «Εστία». 

Η «Καθημερινή» σε θέμα με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο» αναφέρει ότι προχθές (12/8) από λάθος χειρισμούς  του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέϊς» σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια. 

Η «Εστία» δίνει άλλη διάσταση στο επεισόδιο με τις δύο φρεγάτες αναφέροντας ότι η «Λήμνος» με επιδέξιο ελιγμό προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στην πρύμνη του «Κεμάλ Ρέϊς», όταν αυτό προσπάθησε να την εμβολίσει.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε χθες βράδυ στη δημοσιότητα βίντεο με την φρεγάτα  «Κεμάλ Ρέϊς» να συνοδεύει το Oruc Reis. Υπενθυμίζεται ότι  ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη χθες σε …μυστηριώδεις δηλώσεις, αναφέροντας: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρατε την πρώτη απάντηση».

Απαντώντας, το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».
 

Πηγή: sofokleousin.gr