Υπόμνημα της βρετανικής πρότασης για την πρόσκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών μαζί με ενδιάμεση λύση, επέδωσε η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες το πρωί στο υπουργείο.

Αυτό έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έγραψε σχετικά: «Πρωινή συνάντηση εργασίας με την πρέσβη @ukingreece @KateSmithFCDO, η οποία μού επέδωσε υπόμνημα της βρετανικής πρότασης για πρόσκτηση τεσσάρων νέων Φ/Γ μαζί με ενδιάμεση λύση. Ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων επιφέρει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για αξιολόγηση».

Παράλληλα, αναμετέδωσε σχετική αναφορά της κ. Σμιθ για το θέμα. Η πρέσβης της Βρετανίας έγραψε σχετικά στον δικό της λογαριασμό:

«H πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης και της #Babcock International για τις #φρεγάτες νέας γενιάς του @NavyGR καθώς και η ενδιάμεση λύση βρίσκεται πλέον στα χέρια των ειδικών του Πολεμικού Ναυτικού και του @Hellenic_MOD και παραδόθηκε στον #ΥΕΘΑ @npanagioto σήμερα» (σσ χθες).

Πηγή: sofokleousin.gr