Για προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωση του ότι με νέες διατάξεις κρυμμένες πίσω από ευρωπαϊκή οδηγία μοιράζονται «πλουσιοπάροχα δώρα λίγους κι εκλεκτούς».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στον αρμόδιο υπουργό Στέλιο Πέτσα, λέγοντας πως «ντύθηκε Άγιος Βασίλης με γαλάζια στολή» και μοιράζει δώρα στους καναλάρχες. όπως η απαλλαγή τους από κάθε οικονομική υποχρέωση έναντι της πολιτείας, η ευέλικτη εργασία, η μείωση του αριθμού  εργαζομένων στα ΜΜΕ και οι μαζικές απολύσεις.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης και η αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά απαριθμούνται οι ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις:

– Για τους καναλάρχες, προβλέπονται 96 δόσεις αποπληρωμής των οφειλών για τις άδειες, ενώ οι πολίτες με τον πτωχευτικό που ψήφισε η Ν.Δ. θα χάνουν απευθείας το σπίτι τους.
– Για τη δόση του 2020 δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ απολαμβάνοντας γενναίες εκπτώσεις έως και 98,6%  στο ποσό που οφείλουν, αρκεί να έχουν αγοράσει…μονταζιέρες ή να έχουν επενδύσει σε πρόγραμμα και παραγωγή – τα αυτονόητα για κάθε κανάλι δηλαδή…

– Ο σάκκος του κ. Πέτσα έχει καλούδια και για τη Digea, το «τέκνο» των καναλαρχών, στην οποία χαρίζονται φόροι!

– Μποναμά θα πάρουν και τα «γαλάζια παιδιά» στην ΕΡΤ, αφού προβλέπονται παχυλοί μισθοί για τη Διοίκηση και αθρόες προσλήψεις «γαλάζιων μισθοφόρων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να αποσύρει τις προκλητικές για την κοινωνία διατάξεις».

Πηγή: sofokleousin.gr