Επενδύσεις τεράστιας σημασίας για την τεχνολογική αναβάθμιιση της χώρας μας θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα η Amazon, δημιουργώντας υποδομές για παροχή  cloud υπηρεσιών διαδικτύου, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων και παροχή υπολογιστικής ισχύς.

Οι επενδύσεις θα γίνουν από την Amazon Web Services, τον τεχνολογικό βραχίονα του ομίλου, ο οποίο έχει διαχωριστεί απ’ την  πλατφόρμα λιανεμπορίου και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο leader στο “υπολογιστικό νέφος”.

Οπως ανακοίνωσε χθες από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της AWS στο Λας Βέγκας ο αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της εταιρείας Werner Vogels, η Ελλάδα είναι μία απ’ τις 30 χώρες όπου θα δημιουργηθούν “τοπικές “ζώνες”  και μία από τις τρεις στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη (οι άλλες δύο είναι η Τσεχία και η Πολωνία).

Σημειώνεται ότι  η AWS έχει σήμερα “τοπικές ζώνες” μόνο στις ΗΠΑ και θεωρείται στρατηγικής σημασίας η επιλογή να τοποθετήσει την Ελλάδα στο γκρουπ των συνολικά 22 χωρών ανά τον κόσμο όπου πλέον θα τις επεκτείνει. Η δημιουργία “τοπικής ζώνης”  απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνολογική υποδομή (servers, συστήματα δικτύωσης κλπ) και απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού.

Στελέχη της AWS θα βρίσκονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσουν αναλυτικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αργότερα θα συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης και με ανώτερα στελέχη της από το Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο twitter, η Amazon Web Services θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και ανακοινώνει πως μεταξύ των χωρών στις οποίες θα εγκαινιάσει «τις 30 νέες Τοπικές Ζώνες» συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα,

Στην ανάρτηση υπογραμμίζεται ακόμη πως οι «Τοπικές Ζώνες στρατηγικά τοποθετημένες σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να τρέξουν προγράμματα υψηλών απαιτήσεων χωρίς χρονική καθυστέρηση».

«Θα εγκαινιάσουμε περισσότερες από 30 νέες Τοπικές Ζώνες AWS σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι νέες Τοπικές ζώνες AWS θα είναι διαθέσιμες από το 2022 σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, η Κένυα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, και θα συνδεθούν με 16 Τοπικές Ζώνες σε όλες τις ΗΠΑ, βοηθώντας σας να εξυπηρετείτε τους τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο με ακόμη μικρότερη χρονική καθυστέρηση».

Η Amazon Web Services (AWS): είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, που προσφέρει περισσότερες από 200 πλήρεις υπηρεσίες από κέντρα δεδομένων παγκοσμίως. Εκατομμύρια πελάτες – συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερα αναπτυσσόμενων νεοφυών εταιριών, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και των κορυφαίων κρατικών φορέων – χρησιμοποιούν το AWS για να μειώσουν το κόστος, να γίνουν πιο ευέλικτοι και να καινοτομούν πιο γρήγορα.

Πηγή: sofokleousin.gr