Στην επιλογή των μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, σε κενές θέσεις, προχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Με ευρεία πλειοψηφία, μεγαλύτερη της απαιτούμενης των 3/5 (θετικά ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25), επελέγησαν ως τακτικά μέλη ο Δρ. Δημήτριος Βέργαδος, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης, Φυσικός με Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Ραδιοτεχνολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, Καθηγητής Ασφαλείας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ως αναπληρωματικά μέλη επελέγησαν ο Δρ. Δαμιανός Χατζηαντωνίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακό – Διδακτορικό τίτλο στην Επιστήμη των Υπολογιστών, ο Δρ. Νικόλαος Ανδρουλακάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και η Δρ. Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς και σε θέματα ιδιωτικότητας και Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον.

Η Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε απόψε για την πλήρωση θέσεων Ανεξάρτητων Αρχών, είναι η πρώτη σε εφαρμογή του νέου Συντάγματος και όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις για την πλήρωση κενών θέσεων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και κατόπιν για το ΑΣΕΠ.

Πηγή: sofokleousin.gr