Ξεκίνησε το πρόγραμμα Διδυμοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το Συμβούλιο Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου.

Η τελετή επίσημης έναρξης του προγράμματος Διδυμοποίησης (Twinning) «Renforcement des capacités institutionnelles du Conseil de la Concurrence» με το Συμβούλιο Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου (“Conseil de la Concurrence du Royaume du Maroc”) πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ραμπάτ, στο Βασίλειο του Μαρόκου.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, τις Αρχές Ανταγωνισμού της Πολωνίας και της Ιταλίας και το Συμβούλιο Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό πρόγραμμα για το δίκαιο του ανταγωνισμού, απευθυνόμενο κυρίως σε δικηγόρους και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Μαρόκο.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσιάσεις υποθέσεων των Αρχών Ανταγωνισμού και συζήτηση για καίρια και επίκαιρα ζητήματα ανταγωνισμού που απασχολούν τόσο τις Αρχές όσο και τους φορείς και τις επιχειρήσεις. Στην τελετή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις της Ελλάδος, της Πολωνίας και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ιταλίας.

Ύστερα από παρουσίαση της υπόθεσης των κατασκευαστών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός ανέλυσε τον ρόλο των δικηγόρων στα διάφορα στάδια εφαρμογής του δικαίου ανταγωνισμού, συζητώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία και πρακτική.

Πηγή: sofokleousin.gr