Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να εξελιχθεί το Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού (ICN) σε διεθνές φόρουμ συνεργασίας.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στην 21η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (ICN) στο Βερολίνο.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χθες ολοκληρώθηκε η 21η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (ICN) στο Βερολίνο. Είχα την τιμή να συμμετάσχω ως ομιλητής στο plenary για τις Πολιτικές Προώθησης Ανταγωνισμού και τον ρόλο της Διεθνούς Συνεργασίας σε αυτόν το τομέα

Αναφέρθηκα στις πολλές πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα τελευταία 2,5 έτη στον τομέα του Competition Advocacy ενώ όπως τονίστηκε και από όλους τους συμμετέχοντες η Ελληνική Επιτροπή έχει για πρώτη φορά προχωρήσει σε σημαντικές καινοτομίες στον τομέα αυτό με διεθνή απήχηση.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού κλήθηκε να συμμετάσχει με ομιλητή σε plenary της συνάντησης του ICN.

H Ελληνική Επιτροπή πρωτοστατεί στις προσπάθειες το ICN να γίνει ένα διεθνές φόρουμ συνεργασίας με τη συμμετοχή, όχι μόνο εκπροσώπων νομικών εταιρειών (που πολλές φορές αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων), όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα αλλά και εξαιρετικών Πανεπιστημιακών (με διεθνή παρουσία) και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών (ειδικά ενώσεις καταναλωτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων εργαζομένων και freelancers), και σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού».

Πηγή: sofokleousin.gr