Από άνδρες της ΕΜΑΚ εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί οδηγοί που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του Ε/Γ-Ο/Γ «Euroferry Olympia», σημαίας Ιταλίας, που εξακολουθεί να φλέγεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.

Ελικόπτερο αναμένεται να επιχειρήσει τη διάσωση των δύο ατόμων πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου και τους οποίους αναμένεται να μεταφέρει στην Κέρκυρα.

Από την επιχείρηση στο πλοίο, τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 11 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες.

Η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοουμένων συνεχίζεται.

Δέκα, από τους διασωθέντες επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Στους δέκα έφτασε ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου.

Από αυτούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Κέρκυρας, Δρ. Κωνσταντίνο Νίκα, «οι έξι παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου. Η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας. Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας και επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι επιβάτες, μεταφέρθηκαν σε τέσσερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους του ναυαγίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr