Τον πρέσβη του Ιράν, Αχμάντ Ναντέρο και τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα, Εχσάν Μπακχσχαντέ, υποδέχτηκαν χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο πρόεδρος, Γιάννης Μπρατάκος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος για τις σχέσεις Ελλάδας-Ιράν, Νίκος Σοφιανός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Μπρατάκος παρέθεσε τις προτεραιότητες του ΕΒΕΑ αναφορικά με την ανάπτυξη της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας και την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις ελληνικές επιχειρήσεις, τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από χώρες του εξωτερικού. «Ένας από τους ρόλους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είναι να χτίζει και να διευρύνει τις εμπορικές γέφυρες της Ελλάδας με τις χώρες του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή, όλοι βιώνουμε τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η οποία έχει εντείνει, τόσο τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης όσο και τις γενικότερες πληθωριστικές πιέσεις. Ευελπιστώ ότι η διένεξη θα λυθεί μέσω της διπλωματικής οδού, ώστε να επανέλθει σταδιακά η αναγκαία ισορροπία που χρειάζεται η επιχειρηματική ανάκαμψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, τονίζοντας, ωστόσο, τη σημασία του εθνικού προγράμματος οικονομικής εξωστρέφειας στις επιμελητηριακές ενέργειες. «Όλες μας οι ενέργειες σε σχέση με τις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις, είναι πάντα στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού οικονομικής διπλωματίας του κράτους μας. Ανήκουμε σε συγκεκριμένους οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και συμμετέχουμε με συνέπεια στους όποιους περιορισμούς τίθενται», υπογράμμισε ο κ. Μπρατάκος.

Ο πρέσβης του Ιράν αναφέρθηκε στις δυνατότητες επέκτασης των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Τα τελευταία χρόνια, λόγω εξωγενών παραγόντων, έχει σημειωθεί κάμψη στη μεταξύ μας εμπορική δραστηριότητα. Καθώς όμως τώρα, τα εμπόδια φαίνονται να εξομαλύνονται, υπάρχει μια ιδανική συγκυρία για τη διεύρυνση των ελληνο-ιρανικών συνεργασιών. Τα περιθώρια είναι απεριόριστα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ναντέρο, προσθέτοντας «Στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αποστολή ιρανικής επιχειρηματικής αποστολής στην Αθήνα. Θα ήταν ενδεχομένως η κατάλληλη ευκαιρία για τη διοργάνωση b2b συναντήσεων, ώστε να διερευνήσουν οι δύο πλευρές δυνατότητες δικτύωσης και συνεργειών».

Πηγή: sofokleousin.gr