Να διακοπεί κάθε συζήτηση με την Τουρκία και να επιβληθεί εμπάργκο στις συναλλαγές με τη γειτονική χώρα, ζητά με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση απ’ αφορμή δημοσιεύματα για περιστατικό κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικές βολές κατά σκάφους της κυπριακής ακτοφυλακής που εκτελούσε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή της Πάφου.

«Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του κυπριακού Λιμενικού, εντός φυσικά της ευρωπαϊκής Κύπρου. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για διάλογο και γνωστά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Τουρκία ως “διαλλακτική”, αυτή επιχειρεί νέο Αττίλα ανοίγοντας πυρ κατά Κυπρίων, παραμονές της νέας εισβολής του Ερντογάν στα Βαρώσια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και συνεχίζει.

«Η ενέργεια αυτή θα έπρεπε ήδη να έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 42 παράγραφος επτά της συνθήκης της ΕΕ. Φαίνεται όμως ότι η συνθήκη της ΕΕ υπάρχει όχι για να υπερασπίζεται αλλά για να στραγγαλίζει τα έθνη προς όφελος της Γερμανίας.

Η αφωνία όμως της ελληνικής κυβέρνησης είναι προκλητική και παραπέμπει στις πλέον σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας μας. Είναι πλέον απολύτως επιβεβλημένη η διακοπή κάθε συζήτησης με την Τουρκία και η επιβολή συνολικού εμπάργκο στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: sofokleousin.gr