“Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune, θέλει τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύουν την πώληση της ναυτικής έκδοσης των πυραύλων Scalp στην Ελλάδα“, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.

Παράλληλα, σημειώνει: “Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην παραγγελία των γαλλικών φρεγατών, δεν συμπεριλαμβάνεται το συγκεκριμένο όπλο στρατηγικού χαρακτήρα που θα αναβάθμιζε την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει θέση.

Εάν το δημοσίευμα ισχύει και όντως απαγορεύεται στην Ελλάδα να αγοράσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, χωρίς η χώρα μας να υπόκειται σε οποιοδήποτε «καθεστώς κυρώσεων», τότε υπάρχει μείζον θέμα με την συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στον -υποτίθεται- σημαντικό σύμμαχο τους. Τίθεται όμως και σοβαρό θέμα για την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε αυτή την περίπτωση, οποιαδήποτε επέκταση της αμυντικής συμφωνίας μας με τις ΗΠΑ πρέπει άμεσα να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης“, καταλήγει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: sofokleousin.gr