Η Ελληνική Λύση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, «ετοιμάζει την αποδόμηση του προς όφελος των “δικών της” επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας»

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, “ομολόγησε” ότι οι επικουρικοί γιατροί δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ».

«Μετά τα παλαμάκια, περάσαμε στους εκβιασμούς, τις αναστολές και τις προαποφασισμένες λήξεις των συμβάσεων» σχολιάζει η Ελληνική Λύση και προσθέτει:

«Η υποκρισία της επικίνδυνης κυβέρνησης αποκαλύπτεται καθημερινά. Αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία χωρίς κατασταλτικά μέτρα και καθολικά κλεισίματα, η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποδόμηση του προς όφελος των «δικών της» επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας. Οι οποίοι έχουν πλουτίσει με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως πχ για τα υποχρεωτικά rapid tests».

Έγκλημα με τη ΔΕΗ

Για κερδοσκοπικά παιχνίδια πίσω από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κάνει λόγο η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της και καλεί «άμεσα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια και “εσωτερική πληροφόρηση”».

Σημειώνει ότι «ένα εθνικό έγκλημα, όπως η αποχώρηση του Δημοσίου από την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται και με ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου» και τονίζει: «Όσοι θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του λαού και της πατρίδας, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Πηγή: sofokleousin.gr