Ενώ οι δύο αντιμαχόμενες ομάδες μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ  συνεχίζουν τη μάχη για τη συγκέντρωση μετοχών και τον προσεταιρισμό ψήφων ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης,  το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας – προσκείμενο στην πλευρά Καλλιτσάντση/εφοπλιστών – εγείρει ενστάσεις όσον αφορά τις προτάσεις της Reggeborgh για τη νέα σύνθεση του ΔΣ.

Η βασική ένσταση για τα προτεινόμενα μέλη είναι ότι θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, καθώς  εκπροσωπούν έναν μεγαλομέτοχο που ελέγχει μετοχική και τον βασικό ανταγωνιστή της Ελλάκτωρ, τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ως προς τα πρόσωπα επισημαίνεται επίσης ότι “υποστήριξαν και υπέγραψαν αποφάσεις που απέτρεψαν τη δυνατότητα συμμετοχής του ομίλου Ελλάκτωρ στο σημαντικότερο έργο παραχώρησης”, την Εγνατία Οδό.

Κατά την άποψη του ΔΣ της Ελλάκτωρ, οι προτάσεις της Reggeborgh πρέπει να αξιολογηθούν από τους μετόχους της εταιρείας ως προς το αν είναι εφικτό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ομίλου, στηρίζοντας την αυτόνομη πορεία του.

Οπως επισημαίνεται, εάν τα πρόσωπα που προτείνονται από την Reggeborgh εκλεγούν από τη Γενική Συνέλευση ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα κληθούν να στηρίξουν τα συμφέροντα του ομίλου αιτούμενα την ακύρωση των αποφάσεων που οι ίδιοι προ ολίγων εβδομάδων υποστήριξαν και υπέγραψαν με την προηγούμενη επαγγελματική τους ιδιότητα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το θέμα της παράλληλης συμμετοχής του  ολλανδικού γκρουπ Reggeborgh στις δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ) απασχολεί και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή έχει αποστείλει υποβολή ερωτημάτων στις δύο εταιρείες,  προκειμένου να διερευνήσει την “επιρροή” της Reggeborgh στη λήψη αποφάσεων και κατά πόσο μπορεί να  προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις ή καταστρατήγηση των κανόνων ανταγωνισμού στους κλάδους κατασκευών, παραχωρήσεων, ενέργειας και περιβαλλοντικών έργων.

Πηγή: sofokleousin.gr