Ζεστές ημέρες και ηλιοφάνεια για την εβδομάδα που έρχεται στην Ελλάδα

Ζεστές ημέρες και ηλιοφάνεια για την εβδομάδα που έρχεται στην Ελλάδα


Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε για την εξέλιξη του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα, δείχνοντας ένα γράφημα που αποτυπώνει τις αναμενόμενες θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από τα μέσα της εβδομάδας, οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στις κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα, οι θερμοκρασίες θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερες, ενώ στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σημείωσε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα έχει ελάχιστες βροχές, κυρίως στα δυτικά, μαζί με διαδοχικά ζεστά κύματα από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα βρεθεί 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Για τη Δευτέρα 07-10-2024, η πρόγνωση αναφέρει γενικά αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24-26 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια έως 28 βαθμούς και τοπικά 29 βαθμούς στα ανατολικά.

Ακολουθώντας, την Τρίτη 08-10-2024, αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αύξηση.

Την Τετάρτη 09-10-2024, προβλέπονται αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, καθώς και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις. Αναμένονται νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Τέλος, η Πέμπτη 10-10-2024 θα φέρει σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και μικρές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts