Υποχρεωτική Ενημέρωση για την Έκδοση Αποδείξεων και Πληρωμές με Κάρτα στα Ταξί

Υποχρεωτική Ενημέρωση για την Έκδοση Αποδείξεων και Πληρωμές με Κάρτα στα Ταξί


Σε επιστολή του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενημέρωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί για τη διάθεση αυτοκόλλητων ταμπελών. Αυτές οι ταμπέλες, που έχουν παραχθεί με έξοδα της Αρχής, ενημερώνουν τους επιβάτες σχετικά με την υποχρέωση των οδηγών να εκδίδουν αποδείξεις και να δέχονται πληρωμές μέσω κάρτας. Η Ομοσπονδία οφείλει να πληροφορήσει την ΑΑΔΕ μέχρι τις 5/10 για τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών και τα στοιχεία του υπεύθυνου που θα αναλάβει την παραλαβή.

Εάν η Ομοσπονδία αρνηθεί ξανά να παραλάβει τις ταμπέλες ή αν παρέλθει άπρακτη η πενθήμερη προθεσμία, τότε η υποχρέωση αυτή μεταφέρεται στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αυτά, εντός δέκα ημερών από την άρνηση ή την παρέλευση της προθεσμίας, οφείλουν να γνωστοποιήσουν στην ΑΑΔΕ τον τρόπο παραλαβής και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής. Επιπλέον, οι σωματεία θα πρέπει να ολοκληρώσουν την επικόλληση των ταμπελών στα ταξί εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους.

Σε περίπτωση που και τα πρωτοβάθμια σωματεία αρνηθούν ή αν παρέλθει κι αυτή η προθεσμία χωρίς να γίνει παραλαβή, οι υπόχρεοι θα πρέπει εντός τριών εβδομάδων να αναλάβουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, την παραγωγή των αυτοκόλλητων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινής υπουργικής απόφασης, καθώς και την επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts