Βοριάδες και Ξηρασία για την Νέα Εβδομάδα στην Ελλάδα

Βοριάδες και Ξηρασία για την Νέα Εβδομάδα στην Ελλάδα


Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από ισχυρούς βοριάδες και έλλειψη βροχής. Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος του Open, από την Τετάρτη οι άνεμοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, με τοπικές εντάσεις ακόμη και 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης, οι ριπές του βοριά μπορεί να αγγίξουν τα 8-9 μποφόρ.

Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι εξαιρετικά ξηρή, με καμία βροχόπτωση προβλέψιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, αναμένονται μεταφορές πιο ψυχρών αέριων μαζών από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη, που θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες. Αρχής γενομένης από την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ο μετεωρολόγος δήλωσε επίσης την ελπίδα ότι στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα θα σπάσει ο αντικυκλώνας και θα αρχίσουν οι βροχοπτώσεις. Σε ερώτηση σχετικά με τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου, ανέφερε ότι είναι αβέβαιο αν θα συνεχιστεί η καλοκαιρία μέχρι τότε, επισημαίνοντας ότι ο αντικυκλώνας δεν μπορεί να κρατήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts