Βελτίωση της κεντρικής περιοχής της Θεσσαλονίκης με νέα πεζοδρόμηση στην οδό Αγίας Σοφίας

Βελτίωση της κεντρικής περιοχής της Θεσσαλονίκης με νέα πεζοδρόμηση στην οδό Αγίας Σοφίας


Πράσινο φως για την πεζοδόμηση της κεντρικής οδού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη δόθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Η απόφαση αφορά το τμήμα της οδού από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και περιλαμβάνει χρηματοδότηση σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμβάλει σε ένα νέο τοπόσημο για την πόλη. Αυτή η παρέμβαση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ενισχύει την αστική αναζωογόνηση περιοχών με ιδιαίτερο ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Ανέφερε επίσης τη στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τη σημασία του έργου στον ευρύτερο σχεδιασμό για την κλιματική ουδετερότητα της πόλης έως το 2030.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων, μετά την έγκριση για την ανέγερση της «Πλατείας Μνήμης» για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας. Αυτές οι ενέργειες τονίζουν τη δέσμευση για την ιστορική αποκατάσταση και την πολιτιστική ανάδειξη της Θεσσαλονίκης.

Με την απόφαση για τη χρηματοδότηση της Αγίας Σοφίας, ξεκινούν και οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι οι αναπλάσεις είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να αναβαθμίσουν τα αστικά κέντρα της χώρας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε επίσης τη χρηματοδότηση άλλων έργων ανάπλασης σε διαφορετικές πόλεις, όπως για την ενίσχυση της προσβασιμότητας πεζών στο δήμο Λεβαδέων και την κατασκευή πλατείας στην περιοχή Αγυιά του Δήμου Πατρέων.

Τέλος, με απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε και η διάθεση πίστωσης 2 εκατομμυρίων ευρώ για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής αναβάθμισης, προερχόμενη από την γενική διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts