Βελτίωση της κατάστασης στη δασική πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας

Βελτίωση της κατάστασης στη δασική πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας


Η βελτίωση της κατάστασης της πυρκαγιάς στο Γεράκι Ηλείας διαπιστώνεται, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταπολεμούν τις διάσπαρτες εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ, συνοδευόμενοι από 83 οχήματα. Από αέρος, οι δυνάμεις περιλαμβάνουν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, δυο εκ των οποίων συντονίζουν τις επιχειρήσεις.

Σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε στον πυροσβέστη 35 ετών, μέλος της 6ης ΕΜΟΔΕ, ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο πόδι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι, συνοδεύεται από άλλες εννέα φωτιές που ξέσπασαν την ίδια ημέρα στην Ηλεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στο σημείο έχει σταλεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για να διερευνήσει τα αίτια των πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, παρέχεται συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Υποστηρικτικές προσπάθειες συντονίζονται ανάμεσα σε διάφορους φορείς, με τη συμμετοχή του αρχηγού και του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρου Βάγια και Νίκου Ρουμελιώτη αντίστοιχα.

Σημαντικές ανακοινώσεις έγιναν και για τους κατοίκους της περιοχής, με δύο μηνύματα μέσω του 112 να στέλνονται για την απομάκρυνση από συγκεκριμένες περιοχές και την προειδοποίηση ετοιμότητας σε άλλες. Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές σε Πανόπουλο και Νέα Μανωλάδα τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts