Τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα προκαλεί θάνατο και τρόμο στην κοινότητα

Τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα προκαλεί θάνατο και τρόμο στην κοινότητα


Ο υαλοπίνακας στη στάση του τραμ έγινε θρύψαλα μετά την επίθεση, κατά την οποία δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους στα νότια του Τελ Αβίβ. Πλάι στον σπασμένο υαλοπίνακα, κάποιος είχε γράψει με μαρκαδόρο: «Απλώς περίμεναν το τραμ». Λίγες ώρες πριν την έναρξη της γιορτής Ρος Ασανά, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο της Γιάφα για να ανάψουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων. Αυτή η γειτονιά είναι γνωστή για την πολυπολιτισμικότητά της, καθώς Εβραίοι και Άραβες ζουν πλάι-πλάι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες της επίθεσης είναι δύο Παλαιστίνιοι, 19 και 25 ετών, από τη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο τραμ και άνοιξαν πυρ στους επιβάτες, συνεχίζοντας με τα πόδια και στοχεύοντας σε περαστικούς. Τελικά, ένας ένοπλος πολίτης και μια αστυνομική περίπολος σταμάτησαν την επίθεση, σκοτώνοντας τον έναν δράστη και τραυματίζοντας σοβαρά τον δεύτερο.

Στην επίθεση, τρεις νεαρές γυναίκες περιλαμβάνονται στα θύματα, με μια από αυτές να είναι μητέρα που προστατεύει το μωρό της. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκαέξι άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς. Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν συλλήψεις στη Χεβρώνα και την Ιερουσαλήμ σε άτομα που θεωρείται ότι βοήθησαν τους δράστες. Η αστυνομία χαρακτηρίζει την επίθεση «τρομοκρατική», ενώ προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

«Σήμερα είναι γιορτή στο Ισραήλ, ελπίζω να την περάσουμε ήσυχα», δήλωσε η Σράια Χαρέρ, 21 ετών, που μετέβη στη Γιάφα για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. «Με ανησυχεί όταν πηγαίνουμε για να πάρουμε το τρένο». Ο 25χρονος φοιτητής Άλεξ Καϊντρίκοφ, ο οποίος χρησιμοποιεί καθημερινά τη συγκεκριμένη στάση, περιέγραψε την ημέρα ως φρικιαστική, λέγοντας ότι ήταν κοντά στην τοποθεσία της επίθεσης λίγα λεπτά πριν από αυτήν.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts