Τραγικά περιστατικά με παράτυπους αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Κω και των γύρω νησιών

Τραγικά περιστατικά με παράτυπους αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Κω και των γύρω νησιών


Τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας, καταγράφηκαν τρία διαφορετικά περιστατικά που αφορούν παράτυπους αλλοδαπούς. Σε ένα από τα πιο τραγικά, μια γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς ζωή από τη θαλάσσια περιοχή της Κω. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η γυναίκα προήλθε από την ανατροπή λέμβου που μετέφερε 16 αλλοδαπούς. Οι υπόλοιποι 15 διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω από πλωτό του λιμενικού.

Επιπλέον, στο νότιο τμήμα της Γαύδου, εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με 78 αλλοδαπούς, οι οποίοι περισυλλέχθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά. Παράλληλα, ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε 70 αλλοδαπούς εντοπίστηκε στα ανατολικά του Μεσσηνιακού Κόλπου και περισυλλέχθηκε από παραπλέον πλοίο με τη συνδρομή πλωτού του Λιμενικού Σώματος. Οι αλλοδαποί αυτοί θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Όλες οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Αύγουστο του 2024, 2.840 αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράτυπη είσοδο στη χώρα, εκ των οποίων οι 19 ανιχνεύθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας και είχαν προορισμό κάποια χώρα της ΕΕ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν και 88 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 49 σκάφη και 3 οχήματα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts