Τίτλος: Θρήνος στην Κορινθία για τους δύο άνδρες που χάθηκαν στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Τίτλος: Θρήνος στην Κορινθία για τους δύο άνδρες που χάθηκαν στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο


Το μεσημέρι της Πέμπτης 3/10, οι κηδείες δύο ανδρών που απανθρακώθηκαν στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο πραγματοποιήθηκαν σε ένα βαριά φορτισμένο κλίμα, καθώς η τραγωδία αυτή έχει βυθίσει ολόκληρη την Κορινθία στο πένθος. Οι δύο φίλοι, 35 και 40 ετών, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο 40χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο 35χρονος είχε δύο παιδιά και η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο. Και οι δύο παγιδεύτηκαν στις φλόγες, χωρίς να μπορέσουν να ξεφύγουν. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα επίδικα σημεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της ΕΕ, περισσότερα από 70.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κορινθία. Ειδικότερα, μέχρι την Τετάρτη 2/10, τα στρέμματα που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά στα Ροζενά Ξυλοκάστρου ανέρχονταν σε 71.402 (7140,2 εκτάρια).

Η φετινή πυρκαγιά στην Κορινθία είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από το 2010 έως σήμερα στην περιοχή. Από το 2010 μέχρι φέτος, οι μεγάλες πυρκαγιές στην Κορινθία έχουν κάψει συνολικά πάνω από 180.000 στρέμματα, που αντιστοιχούν στο 8% της συνολικής έκτασης της Π.Ε. Κορινθίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts