Τίτλος: Νέα Εφαρμογή για την Ασφάλεια Ανηλίκων Ενάντια στη Βία και Κακοποίηση

Τίτλος: Νέα Εφαρμογή για την Ασφάλεια Ανηλίκων Ενάντια στη Βία και Κακοποίηση


Η εφαρμογή «Safe.YOUth», η οποία αφορά περιστατικά βίας και κακοποίησης ανηλίκων, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της τις προσεχείς ημέρες. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι «είναι μία εφαρμογή πάρα πολύ χρήσιμη» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέχρι τέλος της εβδομάδας θα καταφέρουμε να τη δώσουμε στο κοινό, στους πολίτες». Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για γονείς και ανηλίκους, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για την προστασία των παιδιών και την αναγνώριση ενδεχόμενων κινδύνων.

Ειδικότερα, το κουμπί πανικού, γνωστό ως My Button, θα είναι προσβάσιμο μόνο για ανηλίκους άνω των 12 ετών. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το κουμπί σε περιπτώσεις κινδύνου, επικοινωνώντας άμεσα με την αστυνομία. Αυτή η διαδικασία θα γίνεται εύκολα, καθώς το κουμπί ενεργοποιείται με παρατεταμένη πίεση για τρία δευτερόλεπτα, αποστέλλοντας τα στοιχεία και την τοποθεσία του χρήστη στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδικασία εγγραφής απαιτεί την καταγραφή ορισμένων προσωπικών στοιχείων, όπως η διεύθυνση κατοικίας, ώστε να διασφαλιστεί η ακρίβεια των πληροφοριών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή έχει ενσωματωμένες δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή ψευδών ειδοποιήσεων. Μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού, ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε δύο κρίσιμα ερωτήματα: πού βρίσκεσαι; σε τι είδος κίνδυνο βρίσκεσαι;

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts