Τίτλος: Η Καταστροφή των ΗΠΑ από τον Τυφώνα Μίλτον και οι Αντικτυπές της Κλιματικής Κρίσης

Τίτλος: Η Καταστροφή των ΗΠΑ από τον Τυφώνα Μίλτον και οι Αντικτυπές της Κλιματικής Κρίσης


Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες από τον τυφώνα Μίλτον, με τον αριθμό των τραυματιών να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και δυστυχώς να θρηνούνται και δύο νεκροί στην κομητεία Σεντ Λούσι. Η απομάκρυνση άνω των 5 εκατομμυρίων πολιτών υπήρξε κρίσιμη, όπως υποστήριξε ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ και στο «Σήμερα». Κατά τον ίδιο, αυτή η ενέργεια βοήθησε στη μείωση των πιθανοτήτων για μεγάλες καταστροφές και ανθρωπίνες απώλειες.

Η εκκένωση της Πολιτείας, αν και δύσκολη και με υψηλό κόστος, τελικά απέδωσε καρπούς. Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι δραματικοί τόνοι σχετικοί με την εκκένωση επηρεάζονται από την ψυχολογία των ανθρώπων και την ενημέρωση που λαμβάνουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όσον αφορά τη μετεωρολογική κατάσταση, εξήγησε ότι οι καιρικές συνθήκες μπορούν να διακυμανθούν, με ενορχηστρωμένα φαινόμενα να εμφανίζονται είτε με ενίσχυση είτε με αποδυνάμωση.

Σημαντικό είναι ότι, παρά τη σταδιακή μείωση της έντασης του τυφώνα, οι ξαφνικές πλημμύρες και τα θαλάσσια κύματα παραμένουν δυνατόν να πλήξουν τις πεδινές περιοχές της Φλόριντα. Ο καθηγητής υπογράμμισε πως η εξέλιξη αυτή είναι μια ανησυχητική ένδειξη της κλιματικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι τα φαινόμενα μπορούν να γίνουν πιο συχνά και πιο έντονα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, προειδοποίησε για πιθανές αντίστοιχες καταστάσεις και στην Ελλάδα, με την εκτίμηση ότι τέτοια φαινόμενα, όπως ο Daniel, δεν θα είναι σπάνια στο μέλλον, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε «mega εκκενώσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts