Τίτλος: Η εξάπλωση του καπνού από την πυρκαγιά στην Κορινθία φτάνει μέχρι την Κρήτη

Τίτλος: Η εξάπλωση του καπνού από την πυρκαγιά στην Κορινθία φτάνει μέχρι την Κρήτη


Ο μιλώντας για τη φωτιά που ενέσκηψε στην Κορινθία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται με διάσπαρτες εστίες, επικεντρωμένες κυρίως σε περιοχές όπως η Ευρωστίνα, το Ξανθοχώρι και η Άνω Πιτσά. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, καθώς οι εστίες εντοπίζονται σε δύσβατες περιοχές και οι άνεμοι είναι ασθενείς, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, με 490 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος και 159 οχήματα να συμμετέχουν στην επιχείρηση. Επίσης, επιχειρούν 31 εναέρια μέσα, περιλαμβανομένων 17 ελικοπτέρων και 14 αεροσκαφών, με τη συνδρομή και εθελοντών.

Ο καπνός από τη φωτιά που καίει στην Κορινθία από την Κυριακή 29/9 έχει διανύσει περίπου 700 χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι την Κρήτη. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα που αποδεικνύει τη μεγάλη εξάπλωση του καπνού, ο οποίος είναι ορατός μέχρι και το νότιο άκρο της χώρας.

Η ανάρτηση του Κολυδά αναφέρει: “Μεγάλη εξάπλωση παρουσιάζει ο καπνός από την φωτιά στην Κορινθία και διακρίνεται πολύ καθαρά μέχρι και την Κρήτη σε απόσταση 360 km. Λόγω της διατήρησης του ΒΔ ρεύματος αυτό το τριήμερο ο καπνός διαχέεται και σε μεγάλο μέρος και του Νοτιοανατολικού Κρητικού, περίπου 700km μακριά από την εστία της πυρκαγιάς”.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts