Τίτλος: Η Επιστροφή του Φθινοπώρου με Χαμηλότερες Θερμοκρασίες και Βροχές στην Ελλάδα

Τίτλος: Η Επιστροφή του Φθινοπώρου με Χαμηλότερες Θερμοκρασίες και Βροχές στην Ελλάδα


Το καλοκαίρι υποχωρεί καθώς οι βροχές επιστρέφουν και η θερμοκρασία αρχίζει να μειώνεται. Τα επόμενα 24ωρα, αναμένονται ισχυρές ψυχρές συνθήκες στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των καιρικών μεταβολών. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και αύξηση της εντάσεως των ανέμων.

Σήμερα, Δευτέρα 14/10, ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεια, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά έως 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς στα βόρεια και από 25 έως 28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Κρήτη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν σταδιακά από το μεσημέρι και πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Για αύριο, Τρίτη 15/10, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, κυμαινόμενη στους 23 με 25 βαθμούς στα βόρεια και 26 με 28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Αντίστοιχα, το καιρικό σκηνικό συνεχίζεται και την Τετάρτη 16/10, με τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και βόρεια Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 17/10 περιλαμβάνει νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πιθανές ασθενείς βροχές το πρωί, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ενισχυμένους ανέμους. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς, παραμένοντας στα κανονικά επίπεδα της εποχής.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts