Τίτλος: Διαμάχη για τη συναυλία αφιέρωμα στα θύματα των Τεμπών και το κόστος εισιτηρίου

Τίτλος: Διαμάχη για τη συναυλία αφιέρωμα στα θύματα των Τεμπών και το κόστος εισιτηρίου


Μία σημαντική συναυλία αφιερωμένη στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο. Τη συναυλία διοργανώνει ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων, και θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κοινοί Θνητοί και Τάνια Τσανακλίδου. Ωστόσο, η τιμή του εισιτηρίου, που ορίζεται στα 15 ευρώ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν στα Τέμπη, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εκδήλωση και τη σχετική χρέωση. Σε ανάρτησή του, δήλωσε ότι ο σύλλογος που οργανώνει τη συναυλία αποτελείται από μόνο έξι οικογένειες και τόνισε πως τα ονόματα των παιδιών του δεν θα γίνουν εισιτήρια. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Η Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου, έχει επίσης αντιδράσει λέγοντας: «Η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου. ΠΟΤΕ δεν θα το χρησιμοποιούσα για οτιδήποτε». Η αντίθεση των γονιών των θυμάτων φαίνεται να είναι έντονη και συνεχώς αυξάνεται.

Ο Νίκος Πλακιάς εμφανίστηκε και σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέροντας ότι θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες και ζητώντας πλήρη διαφάνεια σχετικά με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συναυλία. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να βλέπει άλλους να χρησιμοποιούν τα ονόματα των θυμάτων για να κερδίσουν λεφτά.

Από την άλλη, η Μαρία Καρυστιανού, μέλος του συλλόγου, απάντησε στις αντιδράσεις μέσω βίντεο στο Facebook. Ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει δημιουργηθεί από περισσότερες οικογένειες απ’ όσες αναφέρει ο κ. Πλακιάς και υποστήριξε ότι οι οργανωτές της συναυλίας επιθυμούν να συγκεντρώσουν χρήματα για τις νομικές τους δραστηριότητες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts